Vestingsteden en forten in groen en blauw – Erfgoedbijeenkomst in Dendermonde met livestream

Er beweegt wat rond het militaire erfgoed van onze vestingsteden zoals Dendermonde, Lier en Mechelen. Lees meer

Zij werken aan een toekomstvisie en masterplan voor hun forten en vestingen met de nodige aandacht voor toekomstige uitdagingen.
Het soms vergeten militaire erfgoed kan een oplossing bieden voor de nood aan meer groene (recreatie)ruimte in de stad en tegelijk ingezet worden als regenwaterbuffer door vergroening en het terug openmaken van gedempte grachten. Er is ruimte voor de ontwikkeling van ondernemerschap en de herbestemming van de erfgoedgebouwen.

Op 20 januari 2021 organiseren we daarom een eerste regionale meeting waarbij experten nadenken over de mogelijkheden. Enkele eerste realisaties komen aan bod, aangevuld met inspirerende voorbeelden voor een blauwgroene toekomst van het militaire erfgoed. Tijdens een workshop met een panel kunnen alle aanwezigen deelnemen of vragen stellen.
De meeting wordt gehost in Dendermonde en kan digitaal gevolgd worden via Zoom (link volgt).

Contact, inschrijvingen en vragen : info@efforts-europe.eu
Meer info en het programma met de aanwezige experten vind je op https://www.rlsd.be/wat/herover-de-vestingsteden/8278

OVER HET PROJECT
Interreg Europe Recapture the Fortress Cities (RFC) gaat over een herovering van erfgoed, meer specifiek richting meer klimaatbestendige, innovatieve en duurzame ontwikkeling van historische vestingsteden en forten.

Het RFC project is een intensieve Europese samenwerking en wordt regionaal gecoördineerd vanuit de Antwerpse Regionale Landschappen – de Voorkempen (RLDV), Rivierenland (RLRL), Kleine en Grote Nete (RLKGN) en Schelde-Durme (RLSD).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
Op het internet
9200 Baasrode (Dendermonde)
woensdag 20 januari 2021 van 09:00 tot 13:00
gratis
info@efforts-europe.eu
www.rlsd.be/wat/herover-de-vestingste...