VOOR SCHOLEN - Jeugdauteur Mattias De Leeuw leest voor

Voor de kinderen van het eerste leerjaar bieden we de mogelijkheid aan een voorleesvoorstelling bij te wonen van jeugdauteur Mattias De Leeuw. De focus ligt op zijn nieuw boek ' Het Bamboemeisjes'. Lees meer

Wanneer een oude bamboesnijder tussen de bamboe een klein meisje vindt, kunnen hij en zijn vrouw hun geluk niet op. Ze zorgen voor haar alsof ze hun eigen kind is. Maar als Jie oud genoeg is om te trouwen, wil ze haar ouders niet verlaten. Voor iedere man die om haar hand komt vragen bedenkt ze daarom een opdracht die onmogelijk te volbrengen is. Tot er een jongen komt op wie Jie verliefd wordt. Hoe kan ze nu kiezen tussen hem en haar ouders? En wat moet ze doen als ook hij zijn onmogelijke taak niet volbrengt? Edward van de Vendel baseerde Het bamboemeisje op het verhaal van de bamboesnijder, een Japanse vertelling uit de 10de eeuw. Mattias De Leeuw liet zich voor dit boek inspireren door oude Japanse prenten en kalligrafie.


Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een veelzijdige illustrator. Hij volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook décor voor jeugdtheater. Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (Boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).
Uit liefde voor het tekenen richtte hij in 2018 de Tekenfabriek op, hier geeft hij tekenlessen voor jong en oud.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Onlinelezing
Bij de deelnemers thuis
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
maandag 29 maart 2021 van 09:30 tot 10:30
Bibliotheek Puurs-Sint-Amands
gratis
03 203 27 52
puurs-sint-amands.bibliotheek.be