Wereldmuziekschool De Centrale - Wereldmuziek, folkviool & improvisatie

Folk en wereldmuziek

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

De cursus wereldmuziek en folkviool is er voor de gevorderde cursist (d.w.z. vlot een eenvoudige melodie kunnen spelen op het gehoor). Absolute beginners kunnen terecht in de beginnerscursus van Shalan Alhamwy (Westerse viool voor beginners). Lees meer

Alle muziek tussen folk, klassiek, oosters en jazz komt aan bod: Ierse reels, Roemeense hora’s, musettes, polka’s, mazurka’s, bourrées, klaagliederen uit Macedonië… (en zelfs Charlie Parker komt al eens om de hoek piepen).

Met een beperkt aantal cursisten per uur kan er vrij individueel gewerkt worden. Maar ook samenspel is essentieel, want de ‘kick van het concert’ werkt motiverend. Improvisatie is belangrijk!

De Centrale beschikt zelf over een aantal violen die kunnen verhuurd worden.

Cursus AHA (Akkoordenleer, harmonie & arrangement) Mits voldoende belangstelling organiseren we ook dit schooljaar een cursus akkoordenleer, harmonie, en arrangement – kortweg AHA – (met een kleine aanzet tot improvisatie). Leren arrangeren en begeleiden d.m.v. akkoorden, ritmes, tegenstemmen of baslijnen afhankelijk van het instrument.
Voor iedereen die noten kan lezen en meer wil weten over Am, Dm en Fmaj7#11 en deze kennis wil toepassen op zijn eigen instrument. maandag 20:00-21:00

Wouter Vandenabeele is violist, componist en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Hij stichtte het ensemble Olla Vogala dat een unieke plaats veroverde in het Belgische wereldmuzieklandschap. Met zijn Chansonsreeks (sans paroles, pour la fin d’un jour & pour le temps qui reste) toonde hij zijn meer ingetogen kant. Als muzikant bij de groepen als Tamala en Liqa‘ staan de ontmoetingen met andere culturen en genres centraal.

Praktisch
(HALF-)GEVORDERD
maandag 18:00

Kostprijs
Instrument & Samenspel (30 lessen)
€150 (standaard)
€135 (uitpas)
€120 (-26j. en werklozen)
€90 (-13j.)
€30 (kansentarief)

Enkel Samenspel
€150 (standaardtarief)
€135 (uitpas)
€120 (-26j. en werklozen)
€90 (-13j.)
€30 (kansentarief)

AHA (10 lessen)
€75 (standaardtarief)
€67,5 (uitpas)
€60 (- 26 j. en werklozen)
€45 (-13 j.)
€15 (kansentarief)

Workshops
€10 per workshop (standaardtarief)
€2 (kansentarief)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent
Van 28 september 2020 tot 30 juni 2021
De Centrale
€ 150,0
decentrale.be/nl/wereldmuziekschool/c...
decentrale@gent.be
+32 9 2659820
decentrale.be/nl/wereldmuziekschool