Workshop natte plaat collodion (Wetplate Collodium Ambrotypes)

Fotografie

Deze workshop geeft en goede introductie tot de natte plaat collodion techniek (ambrotypes). Deelnemers maken zelf een drietal platen (13x18 cm) van hun mededeelnemers. Lees meer

PROCESS:
Het wet-plate collodion proces is een vroege fotografische techniek die uitgevonden werd in 1851. Het geeft een unieke positieve afdruk op een metaal- of glasplaat. Het proces omvat jodide en bromide zouten toevoegen aan collodion en plaat coaten met ding mengsel. Deze plaat wordt dan ondergedompeld in een oplossing van zilvernitraat zodat lichtgevoelige zilverzouten gevormd worden. Terwijl de plaat nog nat is, wordt ze belicht in de technische camera. Na de belichting moet de plaat zo snel mogelijk ontwikkeld worden. Als de collodion coating zou uitdrogen wordt ze waterdicht en kan de ontwikkel chemie niet langer kan doordringen in de coating. Tenslotte wordt de plaat na het fixeren, wassen en drogen vernist ter bescherming.

VOORKENNIS:
Deze workshop is toegankelijk voor volwassenen met een goede basiskennis kennis van fotografie. Ervaring met andere druktechnieken of doka processen is zeker een pluspunt.

Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen. Gedrukte nota's die toelichten hoe je zelf verder aan de slag kan zijn eveneens inbegrepen in de prijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Drongen
Drongen
9031 Drongen (Gent)
zondag 27 december 2020 van 10:00 tot 18:00
artchapel
€ 170,0
artchapel.studio@gmail.com
www.artchapel.eu