Help

prettiggeleerd.be: Hulp bij het zoeken

Wat vind je op deze site?

Op deze site is het vormingsaanbod te vinden van een groot deel van de erkende organisaties voor volwassenenwerk in Vlaanderen en Brussel. Hun aanbod herken je door het sterretje. Het aanbod kan heel gevarieerde vormen aannemen: van cursussen over lezingen tot begeleide uitstappen. Naast het aanbod van erkende organisaties verschijnt ook dat van niet erkende organisaties.

Hoe kan je zoeken?

Je kan in deze kalender op verschillende manieren zoeken:

  • op onderwerp
  • op plaats
  • op datum
  • op organisator

Op het startscherm kan je zoeken op woord, op thema, op plaats en op datum. Via het tabblad ‘Activiteiten’ krijg je meer zoekmogelijkheden. Je kan hier zoeken op een straal van een aantal kilometer rond een bepaalde gemeente of op provincie.

Als het zoekresultaat op het scherm verschenen is, krijg je de kans om het resultaat te verfijnen op thema, plaats of datum.

Eens je op een detailpagina van een activiteit bent, kan je doorklikken op de organisator om meer vormingsaanbod van deze organisatie te bekijken. Verder heb je hier de mogelijkheid om het zoekresultaat uit te breiden tot alles over hetzelfde thema of in dezelfde gemeente.

Via het tabblad ‘Organisaties’ kan je organisaties zoeken op (deel van) de naam, op provincie en op gemeente.

Meer details over zoeken

Zoeken op ‘Wat’: hier kan je een woord, een stuk van een woord of enkele woorden intikken. Het systeem zoekt deze termen doorheen bijna alle informatie in de activiteitenfiches.

Het zoekresultaat is gesorteerd op eerstvolgende datum van de activiteit. Hersorteren op titel en op plaats kan via knoppen rechts bovenaan de lijst.

Het zoeken op een specifieke doelgroep is beperkt mogelijk. Als de invoerder van de activiteit in de fiche de doelgroep noemde, is dit terug te vinden via het zoeken op ‘Wat’.

Handig

In de rechterkolom kan je een kaartje openen met de plaats van de activiteit. Er zijn ook knoppen voorzien om de activiteitenfiche af te drukken, door te mailen of te delen via bijvoorbeeld Facebook.